Tenniskids

Tenniskids: hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Het is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Vier kleuren brengen hun voortgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes, balsoorten en oefeningen, waardoor zelfs de jongste kids de sport razendsnel spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids en bij Tennis Padel Geuldal. Hoe vaker kinderen op de baan doorbrengen, hoe hoger hun niveau wordt en hoe meer spelplezier ze krijgen. Wij streven er dan ook naar meer speelmomenten per week te creëren.

Blauw

In deze eerste fase maken kinderen van 3 – 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden.

Tennis Padel Geuldal biedt een proefperiode van twee maanden aan voor € 19. De blauw kids hebben dan 2 maanden lessen van 45 min. Is jouw zoon of dochter enthousiast na deze proefperiode, dan volgen wekelijkse lessen van 45 minuten voor € 19 per maand en dient hij/zij aangemeld te worden als lid van onze vereniging. Daarvoor vul je het inschrijfformulier in. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. Wil je je zoon of dochter aanmelden voor de proefperiode stuur dan een e-mail naar onze trainer Bjorn Boumans via info@eventserve.nl. De lessen vinden plaats op zaterdag van 9.30 tot 10.15 uur.

Rood

In Tenniskids rood maken kinderen t/m 7 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in rood of oranje willen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Kia Tenniskids Competitie: de Rode competitie. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6×12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

Oranje

In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Kia Tenniskids competitie, de Oranje competitie.

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt dan ook op een ‘hele baan’ getennist. Bij de dubbels wordt er gespeeld in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen, speelt een steeds belangrijkere rol. De Kia Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

Junioren

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen. De kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen dan ook mee gaan doen aan de KNLTB juniorencompetitie in het voor- en najaar (7 wedstrijddagen in april en mei).