Benodigdheden

Wat heb je nodig om Padel te kunnen spelen?

Een padelbaan

De padelbaan is kleiner dan een tennisbaan, namelijk 20 bij 10 meter. Er zijn, net als bij tennis, twee speelhelften die worden gescheiden door een net. Een speelhelft is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. De baan heeft een omheining van glas en hekwerk, die bij het spel betrokken mogen worden. Aangezien padelbanen vaak kunstgras als ondergrond hebben, kan er het hele jaar op gespeeld worden!

Een padelracket

Een padelracket is heel anders dan een tennisracket; het padelracket heeft namelijk geen snaren. Het is helemaal gemaakt van kunststof, zoals carbon, fiber of grafiet. In het racketblad, dat meestal rond is, is een aantal gaten geboord. Het racket is maximaal 45,5 x 24 centimeter groot en wordt met een touwtje om de pols vastgemaakt zodat het niet kan rondslingeren.

Een padelbal

Padel wordt gespeeld met een speciale padelbal. Dit type bal lijkt in eerste instantie veel op een tennisbal maar is toch echt anders. De padelbal heeft een lagere druk, waardoor hij minder explosief stuitert en waardoor je minder hard slaat.

Kleding

Wat betreft kleding hoef je voor padel niks aan te schaffen, normale sportkleding is voldoende. Als het gaat om schoenen is het belangrijk dat je schoenen hebt die voldoende grip bieden, zodat je niet uitglijdt. Als je tennist kun je gewoon je gravelschoenen aan doen, anderen kunnen ook prima vooruit met een hardloopschoen. Het dragen van binnenschoenen op een padelbaan wordt afgeraden, aangezien je daar niet genoeg grip mee hebt.

Tot slot heb je nog een aantal eigenschappen nodig om padel goed te kunnen spelen. Het spelletje vraagt geduld, snelle reflexen, strategisch denken, gebruikmaken van de muren en de kracht van de tegenstander en samenwerking met je partner, maar het belangrijkste is doorzettingsvermogen en een flinke portie goede zin!

Zelf spelen maar nog geen materiaal?

Geen probleem! Wil je gebruik maken van onze materialen (racket en ballen) neem dan contact op met Bjorn Boumans per telefoon (06 5378 3684) of mail (info@eventserve.nl).