Onze trainers

Beste tennisliefhebbers,

Door een spontane ontmoeting ben ik (Bjorn Boumans) in contact gekomen met Tennis- en Padelvereniging Tennis Padel Geuldal. Na mijn eerste gesprek bij Tennis Padel Geuldal volgde er snel een tweede overleg met een aantal bestuursleden, waarin direct van beide kanten de mogelijkheden werden besproken. Naar aanleiding van dit overleg waren beide partijen zeer enthousiast en deelden we dezelfde visie gericht op de toekomst van de vereniging met in het vooruitzicht het nieuwe tennis- en padelcomplex in Houthem. Dit mooie nieuwe complex is sinds juni 2018 ook een feit. Vanuit Event Serve zal Ik het aanspreekpunt zijn voor alle tennis- en padeltraining gerelateerde activiteiten bij Tennis Padel Geuldal.

Via deze weg ook wil ik ook iets meer vertellen over mezelf en het plezier waarmee ik de tennis-en padellessen voor de leden van verschillende verenigingen heb en nog steeds verzorg(d). Allereerst wil ik aangeven dat ik met veel plezier en passie de lessen voor zowel de jeugd als volwassenen verzorg. Ik vind met name de diversiteit van de groepen erg leuk en uitdagend. Of de groep uit beginners bestaat of uit gevorderden, het is en blijft maatwerk voor elk individu die de lessen volgt. Als tennistrainer heb ik ruim 15 jaar ervaring en beschik ik over de A- & B-licentie. Ook heb een aantal jaren ervaring als Padelinstructeur.

Verder zal ik iets meer vertellen over mij privé. Ik woon momenteel in Wijlre samen met mijn vriendin, twee zonen van 5 en 1 jaar en twee honden. In mijn vrije tijd geniet ik met mijn gezin van de mooie natuur in Limburg. Ook genieten we regelmatig van ons lievelingseten; Sushi. Daarnaast ben ik al mijn hele leven bezig met sport, vanaf mijn 4e heb ik altijd gevoetbald bij SV Simpelveld, totdat ik op mijn twaalfde moest gaan tennissen van mijn ouders. En daar ben ik dankbaar voor, want ik vond dat net zo leuk en misschien nog wel leuker dan voetbal. Als jeugdlid van tennisvereniging Simpelveld heb ik met veel plezier aan vele toernooien en competities deelgenomen. Door het grote spelplezier en vaak spelen van wedstrijden, ben ik uiteindelijk doorgegroeid tot de huidige speelsterkte 3 in zowel enkel als dubbel. In afgelopen jaren heb ik met die ervaring een steentje kunnen bijdragen aan het succes die de clubs hebben behaald. Momenteel speel ik zelf ook actief Padelcompetitie bij Tennis Padel Geuldal.

Voor de toekomst hoop ik op een succesvolle samenwerking en streef ik naar een aantal doelen:

  • De jeugd van Valkenburg weer enthousiast krijgen voor de tennissport plus de ouders, zodat het hele gezin mag genieten van hun ‘gezinsport tennis’;
  • Het nieuwe tennispark van Tennis Padel Geuldal een grote aantrekkingskracht te laten hebben voor zowel de bewoners en bedrijven van Valkenburg en omgeving, alsmede de velen toeristen die Valkenburg elk jaar bezoeken. Dit mede door de combinatie aan te gaan bieden van de beide racketsporten Tennis en Padel.

Met sportieve groet,
Bjorn Boumans

Beste tennisvrienden,

Ik wil mij graag even voorstellen. Mijn naam is Martijn Ravestein ik ben woonachtig in Sittard en 21 jaar oud. Van kleins af aan ben ik opgegroeid met tennis en heb ik bij verschillende clubs getraind en competitie gespeeld, zoals TC Oriënt, TC Echt, RTC NIP, BRZ en Ubach over Worms. De laatste twee jaar ben ik ook een groot liefhebber van Padel geworden en heb ik mijn padelinstructeursdiploma behaald. Ik speel momenteel zowel in Nederland als België competitie en hoop de komende jaren mijn spel te nog verder te verbeteren en deze geweldige sport te promoten.

Dit jaar studeer ik af aan het CIOS in de richting buitensport en tennis. Sinds een aantal maanden ben ik in samenwerking met Bjorn Boumans van Event Serve gestart met het geven van tennis- en padeltrainingen op het prachtig nieuwe complex van Tennis- en Padelvereniging Geuldal en een aantal andere clubs. Het geven van padel- en tennislessen doe ik met zeer veel plezier en wil dit enthousiasme ook graag overbrengen aan de jeugd- en volwassenleden van Geuldal.

Hallo leden van TC Geuldal!

Ik heb het genoegen om mij te mogen voorstellen als tweede trainer naast Bjorn bij jullie mooie club. Mijn naam is Peter Snippe en samen met mijn dochter en zoon woonachtig in Brunssum. Inmiddels 52 jaar en gepokt en gemazeld in de tenniswereld.

Ooit als jongetje van 6 begonnen bij TC Volvo in Born en waar ik op mijn 13e de zondagscompetitie ging spelen voor de fusieclub TC Volvo-Spirit (inmiddels TC Born). In die tijd nog geen 80 zenders op tv of Netflix of mobiele telefoon dus mijn leven speelde zich af op het voetbalveld of tennisbaan, met af en toe een uitstapje naar kattenkwaad. Bij TC Volvo- Spirit heb ik het genoegen gehad om van twee super trainers te mogen leren. Sylvio van Gool en Arnie Foster. Deze twee hebben de basis gelegd voor wat een mooie gang langs vele tennisvelden is geworden.

Nadat ik diverse clubs had gehad belandde ik bij TC van Horne in Weert waar ik overgangsklasse A heb mogen spelen en daarna heb ik nog bij Kimbria overgangsklasse B gespeeld tegen onder ander Tjerk Bogstra (oud Davis Cup coach). Van al deze competitie wedstrijden heb ik enorm veel geleerd.

Uiteraard speelde ik het toernooi circuit in Limburg van Maastricht tot Venlo waarin ik mij gelukkig mag prijzen meerdere keren als winnaar het park op zondag te mogen verlaten. Ook heel veel verloren trouwens maar dat is tennis. Een van mijn mooiste overwinningen was op Richard Krajicek in Sittard. Maar ja, een paar jaar later sta ik te klunen in Herkenbosch en wint hij Wimbledon. De betrekkelijkheid van winnen en verliezen.

Ik ben in het bezit van mijn A en B licentie KNLTB en ben begonnen met lesgeven in de oude tennishal van Ten Esschen in Heerlen. De plek waar ik nu werk als operationeel manager bij een fitnesscentrum.
Daarna ben ik twee jaar hoofdtrainer geweest bij VEP in Woerden waarna ik terugkwam naar het zuiden om bij TC Panta Rhei en TC van Horne te gaan trainen. Een mooie groep tennisclubs zou volgen waar ik veelal als interim trainer aan de slag ging omdat ik inmiddels een baan in de autobranche had.

Een paar jaar geleden heb ik de stoute tennisschoenen weer aangetrokken en ben ik full time les gaan geven bij Oranje Nassau, LTC Brunssum en Ativu. Jammer genoeg door een scheiding ben ik daar in 2015 mee moeten stoppen.

En nu ben ik terug en hoop ik jullie net zoveel tennisplezier te mogen bijbrengen als mijn trainers mij vroeger hebben bijgebracht.

Mochten jullie nog vragen hebben dan stel deze gerust als jullie mij op het park zien.

Peter Snippe