Kennismaking met Tennis

Tennis is groot in Nederland. Meer dan een miljoen mensen staan regelmatig op de tennisbaan en bijna 630.000 daarvan zijn lid van een KNLTB-vereniging. Iedereen kan leren tennissen, tennis is gezellig, het biedt voldoende uitdaging, is goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden. Doe je ook mee?

hier moet een betere afbeelding of clipart komen

Nederland Tennisland. Iedereen doet mee

Of je nu een man of vrouw bent, arm of rijk, blond of donker, jong of oud, fit of met een beperking, tennis is er voor iedereen. Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan. Bovenal is tennis een sport die je je hele leven lang kan doen. 

De 10 voordelen van tennis

Dat lichaamsbeweging gezond is, weten we inmiddels allemaal. Keer op keer duiken er in de media berichten op over onderzoeken die dat bevestigen. Regelmatige matig intensieve lichaamsbeweging gaat gepaard met sterkere botten en een lager risico op overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Onderzoek wijst ook uit dat van alle sporten tennis een gezonde keuze is. Niet alleen vanwege de directe gevolgen voor de fysieke en geestelijke gezondheid, maar ook omdat je tennis je leven lang kunt beoefenen. Juist dat maakt dat je optimaal van de gezondheidsvoordelen kunt profiteren. 

 

 

Maar wat zijn dan precies die gezondheidsvoordelen? We zetten ze hieronder op een rij.

  1. Slank met tennis 

  2. Goed voor hart en bloedvaten

  3. Zoet voor ‘suiker’

  4. Sterke botten

  5. Beter uithoudingsvermogen

  6. Sterke en flexibele spieren

  7. Goed voor je immuunsysteem

  8. Reactievermogen, snelheid, wendbaarheid en evenwicht

  9. Grove en fijne motoriek

  10. Psychologische voordelen

Meer info over de 10